De ontwerpen van Guy Creations draaien om het gebruik van natuurlijke en historische materialen. Deze materialen mogen hun authentieke vorm en kwaliteit behouden.

Het resultaat hiervan is dat er een prachtige, rustige, eerlijke en inspirerende omgeving ontstaat. Een omgeving waar het gebruikte materiaal in dienst staat van de functie van die ruimte.

Omdat alle materialen in hun natuurlijke authentieke staat tot hun recht komen, treed automatisch de identiteit van de mensen die erin leven en/of werken op de voorgrond. Zoals Guy zelf aangeeft "Het gaat niet om het ontwerp of de status ervan, maar om de mensen die erin leven en/of werken. Ik wil graag dat de mensen die leven in een omgeving dat ontworpen is door mij, door de ontstane rust en ruimte, hun eigen kleur krijgen. Alles draait om inspiratie en ik wil hier graag aan de basis van staan."

Het bijzondere aan het ontwerpproces van Guy is dat deze al begint bij de eerste kennismaking. Wanneer hij de ruimte betreed begint zijn creativiteit te stromen. De ideeën vliegen al meteen over tafel. Hij kijkt hierin naar de natuurlijke vorm en de functie van de ruimte. Maar ook naar de mensen die in de ruimte zullen wonen/werken. Om een ruimte bezieling en karakter te geven, zoekt Guy altijd de essentie van zijn klant op. Dit resulteert in een ontwerp dat naadloos bij u als mens en uw wens als klant zal aansluiten.